1
2
3
 • 16 april 2019

  Op vrijdag 19 en maandag 22 april zijn de Belgische banken gesloten. Digitaal betalen blijft tijdens die dagen wel perfect mogelijk. Consumenten kunnen dan ook zonder problemen online, met de smartphone en met de kaart betalen. Febelfin raadt iedereen wel aan om tijdig overschrijvingen in te plannen. Tijdens het verlengde Paasweekend duurt het namelijk wat langer voordat geld overgeschreven wordt.

 • 28 maart 2019

  De financiële sector zit in een fundamentele transformatie. De evolutie van de technologie ligt daarvan aan de basis. Uiteraard heeft dit een impact op de mensen die actief zijn in de sector. Om die transformatie in goede banen te leiden, lanceert Febelfin vandaag, samen met LBC-CNE en BBTK-SETCa, het project Talentmobiliteit. Het project begeleidt bankmedewerkers die bij hun eigen werkgever op een doodlopend spoor zitten in de overstap naar een nieuwe job. Ook buiten de financiële sector.

Zou jij je bankkaart uitlenen in ruil voor geld?

 • 27 maart 2019

  De files in ons land worden er niet bepaald korter op. Met de steun van de Belgische leasingvereniging onderzocht het Brussels Studies Institute onder andere de impact van bedrijfswagens op het milieu en het verkeer. De Belgische leasingsector erkent zijn verantwoordelijkheid en denkt na over nieuwe mobiliteitsoplossingen en alternatieven voor de bedrijfswagen. Volgens de sector is er echter wel een overgangsperiode nodig om de verschuiving naar deze nieuwe en alternatieve oplossingen doordacht aan te pakken.

 • 26 maart 2019

  Morgen nemen 75 Belgische klassen het tegen elkaar op in de geldquiz van Wikifin, en Febelfin. Ze krijgen 30 financiële vragen voorgeschoteld uit het dagelijkse leven. De klas die het snelst de juiste antwoorden geeft, stoot op 7 mei door naar de Europese finale. Daar strijdt ze samen met 26 andere nationale winnaars om de titel van financieel meest vaardige klas van Europa.