Alles over MiFID in één brochure

04/01/2018

Op woensdag 3 januari trad de beleggersrichtlijn MiFID II in werking. Kortweg kunnen we zeggen dat het een Europese richtlijn betreft die de spelregels vastlegt die financiële instellingen moeten volgen als ze beleggingsproducten aanbieden of als ze daarover advies geven. Maar over MiFID is zoveel meer te vertellen. In onze nieuwste brochure vindt u een antwoord op al uw vragen. Lees nu alvast het voorwoord van onze CEO, Karel Van Eetvelt.

Laten we samen een succes maken van MiFID

Op 3 januari 2018 treedt de Europese beleggersrichtlijn MiFID II in werking. De nieuwe regels zijn goed voor duizenden pagina’s regelgeving.

“Waarom al die vragen? Waarom zoveel informatie? Zijn die documenten no­dig?” Het zijn veel gehoorde opmerkingen die een bankier krijgt wanneer hij zijn klant bijstaat bij zijn beleggingen. Het antwoord is vaak “MiFID”. Een afkorting die bij nogal wat mensen gemengde gevoelens oproept.

De vrees bestaat soms dat MiFID, hoe goed bedoeld ook, de relatie met de klant zal verzakelijken en rigide maken. Als financiële instellingen willen we dat echter zoveel mogelijk vermijden.

Financiële instellingen onderschrijven de doelstellingen van de MiFID regels ten volle. We geloven echt dat MiFID II een kans biedt om onze beleggingsdienstverlening te verbeteren en dat MiFID II een goede zaak is voor de klant. Zowel u als uw financiële instelling hebben er alle belang bij om elkaar goed te begrijpen als het om een belegging gaat. Dat vermijdt misverstanden.

De financiële instellingen hebben, met de hulp van de toezichthouders, alles in het werk gesteld om aan de nieuwe regels te voldoen en u vanaf 3 januari 2018 volgens de nieuwe regels te kunnen bedienen.

Dat vergde zware inspanningen en investeringen om documenten en producten conform te maken, procedures aan te passen, IT-systemen bij te sturen en werk­nemers bij te scholen. Maar de klant is dat waard.

Om MiFID II helemaal te doen slagen hebben we ook u nodig. MiFID II zal enkel werken als we op uw hulp en medewerking kunnen rekenen. Daarom leggen wij u in deze brochure graag uit wat MiFID II voor u als klant betekent.

Karel Van Eetvelt, CEO Febelfin

Meer weten?

Lees hier de volledige brochure.

 

Meer over: