Claire Godding versterkt Febelfin op het vlak van diversiteit, inclusie en maatschappelijke noden

05/03/2019

Een diverse pool van werknemers, gelijke kansen op de werkvloer, een respectvolle werkomgeving die zich aanpast aan de noden van zijn (toekomstige) werknemers en oog voor de nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen.

Het zijn stuk voor stuk thema’s waar Febelfin, samen met de financiële sector het verschil wil maken. Daarom gaat het samenwerken met Claire Godding. Zij is een ervaren professional die de laatste jaren haar sporen verdiende bij BNP Paribas Fortis als Head of Diversity & Inclusion.

Diversiteit en inclusie binnen het brede geheel van maatschappelijke noden

Febelfin wil de komende jaren sterk inzetten op diversiteit en inclusie. En dat houdt verschillende zaken in:

  • de bewustwording rond diversiteit en inclusie vergroten
  • gelijke kansen bieden aan (potentiële) werknemers
  • inclusief leiderschap promoten
  • een geloofwaardige, innovatieve en respectvolle werkomgeving creëren
  • jong én ouder talent aantrekken, behouden en opleiden

Samen met Women in Finance, een initiatief van vrouwen uit de financiële sector, is vorig jaar in september een startschot gegeven dat nu kracht wordt bijgezet: het uitvoeren van een charter rond genderdiversiteit.

Claire Godding zal hier vanaf 22 april aan meewerken. Zij gaat dan bij Febelfin aan de slag als Senior Counsel Diversity, Inclusion & Societal Needs. Naast diversiteit en inclusie zal ze haar expertise verlenen aan dossiers binnen de strategische Febelfin pijler “Trust & Societal Responsibility” en aan andere bijzondere projecten die in de lijn liggen van haar ervaring.

De ervaring van Claire

Claire Godding is een juriste en is sinds 2010 Head of Diversity & Inclusion bij BNP Paribas Fortis. Daarvoor was ze actief binnen HR en Corporate Banking.

Claire zetelt in de Raad van Bestuur van Myria (het Federaal Migratiecentrum) en Unia (het Interfederaal Gelijkekansencentrum). Tot slot heeft ze DMAB of Diversity Managers Association Belgium opgericht. Het netwerk wil grote ondernemingen doen samenwerken rond diversiteit en sociale inclusie.

Met haar ervaring, netwerk en gedrevenheid is Claire de ideale persoon om Febelfin bij te staan in de maatschappelijke rol die de Federatie vandaag en in de toekomst wil spelen.  

Wie Claire en haar visie alvast wat beter wil leren kennen, kan terecht op haar Twitterkanaal.

 

Meer over: