Febelfin newsletter zwaait CEO Michel Vermaerke uit

20/09/2017

Op 1 oktober 2017 geeft huidig Febelfin CEO Michel Vermaerke de fakkel door aan Karel Van Eetvelt. Na meer dan een decennium bij Febelfin kan Michel pagina’s lang vullen met verhalen, anekdotes en goede raad. Het uitgelezen moment diende zich dan ook aan om hem aan het woord te laten in de Febelfin 360° newsletter.

Motorolie

In het gesprek blikt Michel Vermaerke terug op wat goed was maar ook op wat beter kon. Rode draad is de rol die de financiële sector speelt in de maatschappij. “De banken hebben intrinsiek een maatschappelijke rol te spelen. Zij zijn de olie in de maatschappelijke motor”, zegt Michel daarover.

Revolutie

De newsletter zoomt daarnaast in op “Digitalisering en Senioren”, het project dat Febelfin samen met heel wat partners zoals de Gezinsbond heeft opgericht om 55-plussers beter digitaal en financieel te wapenen.

Tot slot neemt Werner Abelshausen, Chairman bij Febelfin Academy, het opleidingsinstituut van de financiële sector, het woord. Hij kaart het belang van levenslang leren aan. Dat dat niet altijd via de klassikale opleiding moet, staat vast voor hem. Hybride leren wordt de nieuwe standaard: een combinatie van verschillende leervormen zoals klassikale lessen en e-learning.

Benieuwd naar meer?

Honger naar meer newsletter? Lees de volledige digitale versie hier.

Veel plezier!

Meer over: