Kredietbemiddelaars in de kijker geplaatst in Jobat

30/10/2015

In het weekend van 31 oktober was er in De Standaard een speciale Jobat editie terug rond werken in de financiële sector. Een van de hoofdartikels betreft de verstrenging van de toegang tot het beroep van kredietbemiddelaar. Sinds 1 november 2015 is namelijk een reeks nieuwe regels in werking getreden.

Wat verandert er zoal?

De FSMA - de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten -  werd bijvoorbeeld bevoegd voor de toegang tot het beroep van kredietgever én kredietbemiddelaar in hypothecair en consumentenkrediet.

Iedereen die actief is in deze branche zal bovendien vanaf nu ook zijn kennis moeten kunnen aantonen. Hierbij is een belangrijke taak weggelegd voor Febelfin Academy, dat zal instaan voor de opleidingen en de daaropvolgende examens.

Ivo Van Bulck, director commercial banking bij Febelfin en Secretary General bij de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) geeft in het artikel samen met Ann Vanlommel, Managing Director bij Febelfin Academy, de nodige tekst en uitleg over de veranderingen en het opleidingsparcours.

Beiden tonen zich positief in het artikel over de toekomst van de kredietbemiddelaar. "Het staat buiten kijf dat het beroep in de lift zit" en "Wij kunnen deze aangepaste wetgeving alleen maar toejuichen. Zij past namelijk in de verdere professionalisering van de sector van kredietverstrekking" zijn 2 van de quotes die ze zich laten ontlokken.

Benieuwd naar meer?

Klik hier om het Jobat dossier te raadplegen.

Jobs in banking

Het speciale Jobat dossier is ook een ideale gelegenheid om de site www.jobsinbanking.be nog even in de kijker te plaatsen. Wie op zoek is naar een job binnen de financiële sector kan er terecht voor een duidelijke oplijsting van jobs bij heel wat van onze leden. 

Zo werden er recent een resem nieuwe jobs gepubliceerd bij KBC, Beobank, Commerzbank, ING, Crelan en Triodos Bank. Mis de site dus zeker niet!

Meer over: