nr. 10 - december 2016

 • nr. 10 - december 2016

  Eind 2013 keurde de regering een nieuwe bankenwet goed: zonder twijfel een historische mijlpaal voor het Belgische financiële landschap. Drie jaar na datum is het tijd voor een eerste evaluatie. We schuiven aan tafel voor een boeiend gesprek over de bankenwet, het doel van regelgeving en Brussel als financieel centrum. Discussiëren mee: Annemie Rombouts (Ondervoorzitter FSMA), Jo Swyngedouw (Head of Prudential Policy and Financial Stability Division NBB), Saskia Mermans (Voorzitter Instituut voor bedrijfsjuristen & General Counsel KBC), Jean Cattaruzza (Voorzitter Legal Committee Febelfin & Head Legal Department ING Belgium) en Tom Boedts (General Counsel & Director Legal and Risk Related Affairs Febelfin). 

 • nr. 10 - december 2016

  Het voorbije jaar is het Europese project zwaar onder druk komen te staan. Denken we maar aan de beperkte economische groei, de migratiecrisis én een politieke crisis die haar hoogtepunt bereikte met de Brexit. Toch wil dit niet zeggen dat een halt werd geroepen aan het regelgevende kader.

 • nr. 10 - december 2016

  Eind oktober mocht Febelfin Academy 10 kaarsjes uitblazen. Het opleidingsinstituut van de financiële sector zet ook anno 2016 resoluut in op haar slagzin “Learning: key for evolution”!

 • nr. 10 - december 2016

  Van deze digitale nieuwsbrief bestaat ook een PDF-versie.