nr. 14 - december 2017

 • nr. 14 - december 2017

  Dit jaar kreeg de top van Febelfin een nieuw gezicht. Johan Thijs trad aan als voorzitter en Karel Van Eetvelt ging aan de slag als CEO. Voor 360° was dit een uitgelezen kans om een gesprek te hebben met de twee “nieuwelingen”. Het resultaat is een gesprek met veel passie en visie over de financiële sector van vandaag én - vooral - van morgen. “De digitalisering wordt voor de sector een nog grotere uitdaging dan de financiële crisis.”

 • nr. 14 - december 2017

  Sinds de jaren ’70 hebben de Belgische banken - dankzij een efficiënte interbancaire samenwerking - innovatieve betaaldiensten ontwikkeld op maat van de gebruikers, of het nu particulieren of bedrijven zijn. Terwijl technologie toen vooral processen diende te automatiseren en optimaliseren, is het vandaag een katalysator voor innovatie maar ook een belangrijke inzet op het vlak van concurrentie. 

 • nr. 14 - december 2017

  Belgen zijn gewoontedieren, ook wat betreft hun betalingen. Meestal kiezen ze ervoor om cash geld boven te halen, voornamelijk voor kleinere bedragen. Zo betaalt de Belg 63% van zijn betalingen cash. Het gemiddelde bedrag ligt op 12 EUR.

 • nr. 14 - december 2017

  Van deze digitale nieuwsbrief bestaat ook een PDF-versie.