Febelfin Academy schrijft nieuw online opleidingsverhaal

In de 25 jaar dat Febelfin Academy - het opleidingsinstituut van de financiële sector - bestaat, is zij uitgegroeid tot een erkende opleidingspartner voor de banken en paritaire fondsen. Deze expertise werkt door in het online verhaal van Febelfin Academy: via de nieuwe website maar ook via het digitale leerplatform Fa-cts.

Website

Febelfin Academy heeft sinds twee maand een nieuwe website die de gebruiker op een efficiënte en overzichtelijke manier door haar opleidingsaanbod loodst: www.febelfin-academy.be.

De site beschikt over heel wat nieuwe mogelijkheden en toepassingen: cursisten kunnen er niet enkel snel en gericht zoeken naar specifieke opleidingen maar ook referenties publiceren en consulteren, informatie delen via social media, …

Digitale leeroplossing

Febelfin Academy kan zich beroepen op haar eigen leerplatform Fa-cts of “Febelfin Academy Certification and Training Services”.

Cursisten kunnen op het platform hun leertraject volgen, eerder gevolgde cursussen raadplegen, oefeningen maken, online vragen stellen aan lesgevers of certificaten opvragen.

Lesgevers kunnen er onder meer de deelnemers opvolgen of de evaluatie van hun lessen bekijken.

Het platform is te bereiken via de website van Febelfin Academy.

Febelfin Academy in een notendop:

Opleidingen in de kijker

Introductie tot de financiële wereld

Starters in de financiële sector of werknemers die op zoek zijn naar een brede financiële cursus kunnen bij Febelfin Academy de e-learning “Introductie tot de financiële wereld” volgen.

De tool neemt de cursist op een interactieve manier mee doorheen het hele scala aan producten, diensten en activiteiten van de financiële wereld. Ook de organisatie van een bank en het regelgevend kader komen aan bod.

De e-learning werd zopas volledig vernieuwd en sluit nog beter aan bij de noden van de cursist anno 2015!

Verzekeringsbemiddeling 

Sinds 1 januari 2015 moet iedereen die aan de slag wil als verzekeringsbemiddelaar zijn kennis over verzekeringen bewijzen via een gecentraliseerd examen. Enkel deelnemen aan het examen is niet voldoende, de toekomstige bemiddelaar moet ook slagen voor elke verzekeringstak waarin hij actief wil zijn. 

Febelfin Academy is één van de erkende examencentra. Ter voorbereiding op het examen biedt zij een formule aan die diverse opleidingsmethodes combineert (blended learning):

  • individueel afstandsonderwijs via:
    • zelfstudie met handboeken
    • training op een leerplatform (e-learning)
  • optionele coachingsessies bij Febelfin Academy of in de onderneming

Hoe beter omgaan met stress?

Enige vorm van stress op het werk kan tot positieve resultaten leiden maar te veel stress is vaak problematisch. Het brengt mensen uit hun evenwicht en stelt hun natuurlijke weerstand op de proef.

In de opleiding “Hoe beter omgaan met stress?” leren werknemers hoe ze stress kunnen herkennen en managen. Ze krijgen een gepersonaliseerd actieplan mee en worden via persoonlijke coaching opgevolgd.

Doordat de lesgevers dit topic behandelen vanuit hun eigen ervaring binnen de financiële sector, kunnen ze de cursisten ideaal begeleiden en bijstaan met relevante en toegespitste raad en daad.

Alle cursussen en data zijn terug te vinden op www.febelfin-academy.be.