Nieuwe directeur Financial Markets & Infrastructure bij Febelfin

22/09/2011

 

Nieuwe directeur Financial Markets & Infrastructure bij Febelfin

Vanaf 30 september a.s. volgt Jean-Paul Rousseau Patrick-C. Drogné op als directeur van de business line Financial Markets & Infrastructure bij Febelfin en als bestuurder-directeur van de Belgische Vereniging van Beursleden (BVBL), één van de deelverenigingen van Febelfin. Jean-Paul Rousseau heeft een beroepsloopbaan in de financiële sector opgebouwd en was tot voor kort werkzaam bij ING Group.

Patrick-C. Drogné, directeur van de business line Financial Markets & Infrastructure bij Febelfin sedert zes jaar, en sedert 1999 bestuurder-directeur van de Belgische Vereniging van Beursleden (BVBL), één van de deelverenigingen van Febelfin, verlaat de Federatie op 30 september a.s. Hij wenst nieuwe uitdagingen aan te gaan en zijn loopbaan voort te zetten in zijn vakgebied, met name de financiële markten.

Zijn opvolger wordt Jean-Paul Rousseau. Jean-Paul Rousseau is handelsingenieur van opleiding en behaalde een diploma aan het Institut d’Administration et de Gestion (IAG-UCL). Hij heeft zijn beroepsloopbaan opgebouwd in de financiële sector en heeft dan ook een ruime ervaring en vakkennis op het gebied van de financiële markten. Hij begon zijn carrière bij JP Morgan Brussels Office en stapte dan over naar Crédit Lyonnais Paris en vervolgens de CIK. Vanaf 1999 was hij in dienst van ING Belgium en daarna ING Group. Eerst was hij werkzaam als Head of Professional Division/Securities Department en daarna bekleedde hij de dubbele functie van Head of Securities Industry Developments, ING Ops&It Banking / Securities & Capital Markets samen met die van Senior Securities Market Consultant ING Group, International Securities Affairs. Jean-Paul Rousseau is geen onbekende voor Febelfin, aangezien hij lid is van het Financial Markets and Infrastructure Committee (FMIC). Hij maakt ook deel uit van de EBF Working Group on Market Infrastructures.

Hij zal dan ook zijn ruime ervaring op die gebieden ten dienste kunnen stellen van de Federatie.

Febelfin dankt Patrick-C. Drogné voor zijn beroepsbekwaamheid, doeltreffende aanpak en toewijding tijdens die zes jaren en wenst hem en Jean-Paul Rousseau veel succes in hun nieuwe functies.

Projectie van de video naar aanleiding van het vertrek van Patrick-C. Drogné

 

Meer over: