Nieuwe wind bij BLV

25 april 2016

Er waait een nieuwe wind bij de Belgische Leasingvereniging (BLV). Deze lanceert vandaag namelijk haar gloednieuwe website. Daarnaast worden er een aantal organisatorische wijzigingen doorgevoerd. Zo zal Guy De Ceuster (Belfius Lease) het voorzitterschap overnemen van Dirk Boeykens (BNP Paribas Leasing Solutions). Patrick Beselaere (ING Lease) zal voortaan de functie van ondervoorzitter voor zijn rekening nemen. 

Leasing in de lift

Steeds meer Belgische bedrijven maken gebruik van leasing. Zo blijkt uit het jaarverslag van de BLV. In 2015 bedroeg de totale productie (roerende en onroerende leasing) van de BLV-leden maar liefst 4,8 miljard EUR. Dit is een stijging van 10,2 % ten opzichte van 2014.

Bekijkt men de evolutie van roerende leasing per type uitrusting, dan deed zich de sterkste stijging voor bij de industriële machines en uitrustingen ( + 27,2 %), gevolgd door de personenwagens (+23,7 %).    

Nieuwe website 

Hoe evolueert de leasingmarkt in België? Hoe populair is leasing bij Europese bedrijven? De nieuwe website van de BLV biedt een antwoord op al jouw vragen over leasing. Je kan er alle informatie terugvinden over de leasingmarkt en de regelgeving die van toepassing is op leasingproducten. Je kan er ook terecht voor de meest recente cijfers en statistieken en bovendien biedt de website een handig overzicht van interessante evenementen en infosesssies. 

Nieuwe voorzitter

Niet alleen de website van de BLV verandert. Er worden ook verschillende organisatorische wijzigingen doorgevoerd bij deze beroepsvereniging. Zo zal Guy De Ceuster (Belfius Lease) het voorzitterschap overnemen van Dirk Boeykens (BNP Paribas Leasing Solutions). Patrick Beselaere (ING Lease) wordt ondervoorzitter van de vereniging.

Klik hier om de gloednieuwe website van de BLV te bezoeken. 

Meer over: