Nieuwe sensibiliseringscampagne Febelfin waarschuwt voor phishing

04/10/2017

Vandaag lanceert Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen phishing. Nog steeds trappen heel wat mensen in de val van internetfraudeurs en geven ze hun pincode of de codes van hun kaartlezer door via e-mail of telefoon. Een bank zal dat echter nooit vragen. Krijgt u toch zo’n verzoek, dan is dat een poging tot fraude.

Workshop “Financiering van KMO’s”

Bent u een leergierige KMO’er op zoek naar inspiratie? Of deelt u graag ervaringen met experten en collega’s? Dan is de Workshop “Financiering van KMO’s” iets voor u! U krijgt de kans om deel te nemen aan verschillende workshops met thema’s als leasing, bankfinanciering, risicokapitaal en ondersteunende overheidsmaatregelen.

Hypothecair krediet 1ste trimester 2014: verdere daling aanvragen en verstrekkingen

09/05/2014

In het eerste trimester van dit jaar werden er 42.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van ongeveer 4,5 miljard EUR. Dat blijkt uit de statistieken inzake hypothecair krediet die de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) vandaag heeft gepubliceerd. 

27/01/2014

Het concept van de volksleningen is de laatste maanden herhaaldelijk in het nieuws geweest.

Maar wat is het juist en hoe werkt het? Febelfin tracht in een korte videoboodschap de belangrijkste informatie mee te geven:

Meer over:

+88,1 miljard euro extra

03/09/2012

Banken pompten sinds 2007 88,1 miljard euro extra in de Belgische economie

Banken en Bpost spreken verdere maatregelen af om plofkraken halt toe te roepen

22/06/2018

Vandaag hebben de banken en Bpost samen rond de tafel gezeten om verdere maatregelen af te spreken in de strijd tegen plofkraken. Diverse maatregelen werden besproken: het verminderen van cash in de geldautomaten, het bijkomend beveiligen van de geldautomaten en het installeren van detectiesystemen die pogingen tot plofkraken snel opmerken.

PSD II maakt het betaalleven van de consument makkelijker

19/06/2018

Binnenkort treedt de Europese betaalrichtlijn PSD II (Payment Services Directive) in België in werking. PSD II beschermt de consument beter en moedigt innovatie en concurrentie op de betaalmarkt aan. Hierdoor kan de consument beroep doen op nieuwe diensten die hem het leven makkelijker maken als het om zijn betalingen gaat. De financiële sector heeft sterk geïnvesteerd om de richtlijn te implementeren.

18/06/2018

De deadline voor de jaarlijkse belastingaangifte komt er met rasse schreden aan. Dient u uw aangifte op papier in, dan heeft u tot 29 juni tijd. Voor de aangifte online krijgt u nog wat respijt tot 12 juli.

Populair

De belastingaangifte via Tax-on-web wordt elk jaar populairder. Vorig jaar dienden 3,77 miljoen Belgische belastingplichtigen hun aangifte online in. Begrijpelijk, want de vooraf ingevulde delen van Tax-on-web besparen u heel wat werk en tijd. Zo duurt het volgens de tevredenheidsenquête van de FOD Financiën gemiddeld slechts 24 minuten om de klus te klaren. U blijft wel verantwoordelijk voor een correcte aangifte: zorgvuldig controleren is dus de boodschap!

Nog eenvoudiger

Ook dit jaar loodst Tax-on-web u in één scherm door uw aangifte. Zo hoeft u niet langer de verschillende vakken te doorlopen en u kunt ook steeds terugkeren naar dit scherm. Dit jaar wordt de gezamenlijke aangifte duidelijker voorgesteld in 2 kolommen. De belastingplichtigen krijgen uitleg bij bepaalde codes en wizards helpen hen bij het invullen van bepaalde codes, zoals hypothecaire leningen, premies van schuldsaldoverzekeringen en levensverzekeringen.

Vooraf ingevuld

In de online belastingaangifte worden alsmaar meer velden vooraf ingevuld. Dit jaar zijn de hypothecaire leningen, levensverzekeringen en de terugbetaling van het woon-werkverkeer en de levensverzekeringen vooraf ingevuld.

Ook de Belgische banken dragen hun steentje bij in de vereenvoudiging van Tax-on-web. Ze sturen de gegevens over de hypothecaire leningen door naar de fiscus.

Gouden tip: kijk alles goed na

Hoe handig vooraf ingevulde gegevens ook zijn, de eindverantwoordelijkheid voor een correcte aangifte ligt nog steeds bij de burger. Die moet altijd het bedrag grondig controleren en aanpassen waar nodig. Er zijn nog andere gegevens die bepalend kunnen zijn voor een correcte aangifte.

e-ID-reader zoek? Gebruik itsme®!

Voor vele belastingplichtigen begint de belastingaangifte met een zoektocht naar hun tokenkaart of e-ID-reader. Om dit euvel te verhelpen zet Tax-on-web dit jaar ook een mobiel kanaal in met de app itsme®. Het nieuwe design werd ook aangepast aan smartphones en tablets.

itsme® wordt al gebruikt voor internetbankieren bij enkele grootbanken. U moet de app één keer activeren via uw eID of uw bankkaart. Daarna kunt u zich aanmelden bij Tax-on-web met één enkele code van 5 cijfers of uw vingerafdruk. Het is snel, gemakkelijk en veilig.

Meer over:

Febelfin zit vandaag met minister Jambon rond tafel om plofkraken te stoppen

15/06/2018

De voorbije nacht vond opnieuw een plofkraak plaats aan een geldautomaat. Het gewelddadige feit, ditmaal in het Henegouwse Seneffe, is reeds het vijfde voorval in enkele weken tijd. Voor de financiële sector is het een absolute prioriteit om deze plofkraken een halt toe te roepen.

Geen cash meer nodig op Belgische festivals

13/06/2018

De festivalzomer is in aantocht! Goed nieuws voor festivalgangers die graag feesten zonder cash geld op zak: elektronisch en contactloos betalen winnen steeds meer terrein op de weide. Een drankje betalen kan op heel wat festivals dan ook gewoon snel en veilig met de kaart of smartphone. Bij de festivals die volledig voor cashloos kiezen, gebeuren betalingen op de weide contactloos met een - op voorhand op te laden - betaalarmbandje.

Pagina's