Nieuwe sensibiliseringscampagne Febelfin waarschuwt voor phishing

04/10/2017

Vandaag lanceert Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen phishing. Nog steeds trappen heel wat mensen in de val van internetfraudeurs en geven ze hun pincode of de codes van hun kaartlezer door via e-mail of telefoon. Een bank zal dat echter nooit vragen. Krijgt u toch zo’n verzoek, dan is dat een poging tot fraude.

Workshop “Financiering van KMO’s”

Bent u een leergierige KMO’er op zoek naar inspiratie? Of deelt u graag ervaringen met experten en collega’s? Dan is de Workshop “Financiering van KMO’s” iets voor u! U krijgt de kans om deel te nemen aan verschillende workshops met thema’s als leasing, bankfinanciering, risicokapitaal en ondersteunende overheidsmaatregelen.

Hypothecair krediet 1ste trimester 2014: verdere daling aanvragen en verstrekkingen

09/05/2014

In het eerste trimester van dit jaar werden er 42.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van ongeveer 4,5 miljard EUR. Dat blijkt uit de statistieken inzake hypothecair krediet die de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) vandaag heeft gepubliceerd. 

27/01/2014

Het concept van de volksleningen is de laatste maanden herhaaldelijk in het nieuws geweest.

Maar wat is het juist en hoe werkt het? Febelfin tracht in een korte videoboodschap de belangrijkste informatie mee te geven:

Meer over:

+88,1 miljard euro extra

03/09/2012

Banken pompten sinds 2007 88,1 miljard euro extra in de Belgische economie

Kurkdroog gaat crimineel: hoe snel geven jongeren hun bankkaart in ruil voor geld?

04/12/2018

Nederlandse bendes ronselen actief jongeren in ons land om frauduleus geld door te sluizen. In ruil voor hun bankkaart en pincode beloven ze jongeren snel geld. Febelfin vroeg aan Kurkdroog om in de huid van een crimineel te kruipen. Het Antwerps komisch duo zocht uit of jongeren zich snel laten verleiden. In een mum van tijd maakte het vijf slachtoffers. Met deze actie wil Febelfin jongeren sensibiliseren om hun bankkaart en pincode nooit uit te lenen.

01/12/2018

Het aantal kredietaanvragen steeg in oktober 2018 met meer dan 12% ten opzichte van oktober 2017. Het overeenstemmende totaalbedrag van deze aanvragen lag iets meer dan 14% hoger.  In oktober 2018 steeg het aantal verstrekte kredieten met bijna 13,5%. In bedrag is bijna 17% meer krediet verleend dan in oktober 2017. 

Dat blijkt uit de cijfers van de hypothecaire-kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK)1.

Kredietaanvragen

De hiernavolgende grafiek geeft de evolutie weer van de kredietaanvragen, in bedrag en aantal, voor de voorbije twaalf maanden. De maandcijfers worden telkens vergeleken met die van dezelfde maand in het jaar ervoor.

In oktober 2018 steeg het aantal aanvragen voor een hypothecair krediet met meer dan 12% in vergelijking met oktober 2017. In bedrag was er een stijging met iets meer dan 14% ten opzichte van vorig jaar.

De stijging van het aantal kredietaanvragen doet zich voor op alle vlakken: de kredieten voor de aankoop van een woning (+10%), de bouw van een woning (+16%), voor de aankoop met renovatie (+17%), voor de verbouwing van een woning (+6%), voor andere doeleinden (+38%), maar ook op vlak van het aantal externe herfinancieringen (+13%).

Verstrekte hypothecaire kredieten

De hiernavolgende grafiek geeft de evolutie weer van de verstrekte hypothecaire kredieten, in aantal en bedrag, voor de voorbije twaalf maanden. De maandcijfers worden telkens vergeleken met die van dezelfde maand in het jaar ervoor.

In oktober 2018 lag het aantal verstrekte hypothecaire kredietovereenkomsten ongeveer 13,5% hoger dan in oktober 2017. Het overeenstemmende kredietbedrag steeg eveneens, met bijna 17%.

De stijging van het aantal verstrekte kredieten doet zich eveneens voor op alle vlakken: kredieten voor de aankoop van een woning (+15,5%), voor de bouw van een woning (+12%), voor de verbouwing van een woning (+8%), voor de aankoop met verbouwing (+7%) en voor externe herfinancieringen (+19%).

Meer informatie

Meer informatie kan worden verkregen bij de persdienst (02 507 68 31 – press@febelfin.be).

Meer statistieken

Meer statistieken zijn beschikbaar op de website van de BVK.
 

________________________________

1Om de evolutie van het hypothecair krediet sneller te kunnen volgen, stelt de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) sinds begin 2009 een hypothecaire-kredietbarometer op. Deze barometer geeft elke maand de evolutie weer van het aantal en volume nieuw toegekende en aangevraagde hypothecaire kredieten van de voorbije maand, in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar. De vermelde percentages hebben betrekking op omzeggens de totaliteit van de BVK-markt van hypothecaire kredieten.

De onderliggende absolute cijfers worden op trimestriële basis vrijgegeven via een persbericht van Febelfin.

Meer over:

Banken zien fintechs als partners om consument betere klantbeleving te geven

22/11/2018

De digitalisering heeft een zeer grote impact op het huidige zakenmodel van de Belgische banken. Zeker de grotere technologiebedrijven en de e-commerceplatformen concurreren met hun aanbod en activiteiten. Fintechs worden door de banken dan weer beschouwd als een partner om de consument betere producten en diensten te bieden. Dat blijkt uit een analyse die de Nationale Bank van België (NBB) vandaag heeft gepubliceerd.

22/11/2018

Morgen is het Black Friday. En dat zullen we geweten hebben. Sinds het fenomeen naar ons land is overgewaaid, geven meer en meer webshops kortingen die zelfs oplopen tot 70%. Kun je interessante koopjes doen? Zeker. Maar weet dat je ook bedrogen kunt worden. 

Denk goed na voor je je laat verleiden door ‘niet te missen deals’. Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is ze dat meestal ook.

Vorig jaar nog lieten 16 147 Belgen zich vangen door oplichters op het internet. Volgende tips wapenen je om niet in diezelfde val te trappen en de leukste deals te scoren.

Meer over:

Dit verandert in 2019 in de financiële sector

22/11/2018
2019

Ook in het nieuwe jaar verandert er heel wat in de financiële sector. Met nieuwe diensten zoals instantbetalingen, de verkiezingen en een aantal nieuwe regels voor de financiële sector, belooft 2019 alvast interessant te worden. 

Pagina's